Puiden tarinoita – Puuseppä

Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Puiden tarinoita - Puuseppä_etukansi

ISBN 978-952-67980-5-9

Sivumäärä: 32

Kirjastoluokka: L84.2 , L85.22

Sidosasu: Kovakantinen kirja

Julkaisupäivä: 5.3.2014

Medialle

Puiden tarinoita – Puuseppä on tarina keisarillisesta puusepästä, joka saa hallitsijalta käskyn valmistaa ensimmäistä kertaa elämässään ihan mitä itse haluaa. Puuseppä lukitsee verstaansa oven ja alkaa töihin. Seuraa kolmekymmentä vuotta kestävä odotus. Mitä puuseppä verstaassaan rakentaa, ja miksi hän haluaa työskennellä piilossa muiden katseilta?

Puuseppä on “Puiden tarinoita” -satukirjasarjan itsenäinen ensimmäinen osa. Iiro Küttnerin kirjoittama ja Ville Tietäväisen kuvittama kirjasarja loihtii esiin satumaailman, jossa puut kertovat tarinoita meistä ihmisistä. Kirjasarjan tarinat ja kuvitukset tuovat puiden universaalin estetiikan nykypäivään. Klassista ja modernia tarinankerrontaa yhdistävä ”Puiden tarinoita” näyttää, että myös ihmisen ulkopuolinen maailma on kiehtova ja arvokas. Kirjasarjan yleismaailmallisuus tavoittaa lukijat läpi vuosirenkaiden.

Puiden hitaassa maailmassa ihmisen elämä on vain tuokion mitta. Vain jokunen ohihaviseva satokausi. Samasta syystä puiden tarinat, useimmat niistä, ovat meille liian pitkiä, liian hitaita, liian tapahtumaköyhiä koskaan kokonaan ymmärrettäväksi. Me emme ehdi kuulla niitä loppuun asti. Mutta puilla on muutama lyhyempikin tarina kerrottavanaan, sellainen joka talvella mataa kylmänä mahlana eteenpäin puiden juuria pitkin ja kesän mittaan kiihdyttää reippaaseen vauhtiin niiden tihenevässä lehvästössä. Nämä kertomukset ovat niitä, jotka mekin voimme käsittää, mikäli meiltä löytyy kärsivällisyyttä. Ne nimittäin kertovat meistä ihmisistä, sinusta ja minusta.


Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Kirjailija Iiro Küttner (kuvassa oikealla) on Jussi-palkittu elokuvakäsikirjoittaja, Aalto-yliopiston käsikirjoittamisen professori ja kolmen lapsen isä. Ville Tietäväinen (kuvassa vasemmalla) on palkittu graafikko, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jonka Sarjakuva-Finlandia voittaja Näkymättömät kädet on käännetty mm. ranskaksi ja saksaksi. Tietäväisen yhdessä Aino-tyttären kanssa kirjoitettu Vain pahaa unta oli Suomen edustaja vuoden 2014 Pohjoismaiden Neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Iiro ja Ville_1_Books North_Noora Lehtovuori_pieni

Kirjan Facebook-sivu Osta kirja