Puiden tarinoita – Ritari

Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Puiden tarinoita_Ritari_etukansi

ISBN 978-952-67980-9-7

Sivumäärä: 32

Kirjastoluokka: L84.2 , L85.22

Sidosasu: Kovakantinen kirja

Julkaisupäivä: 15.10.2014

Medialle

Puiden tarinoita – Ritari on ”Puiden tarinoita” -satukirjasarjan itsenäinen toinen osa. Ritari on tarina nuoresta ritarista, joka on koko elämänsä ajan valmistautunut taisteluun Lohikäärmettä vastaan. Matkalla Lohikäärmeen luo Ritari päätyy vuorten varjossa seisovaan vanhaan taloon – ja talon asukkaat kertovat hänelle salaisuuden.

Iiro Küttnerin kirjoittama ja Ville Tietäväisen kuvittama kirjasarja loihtii esiin maailman, jossa puut puhuvat meille. Klassista ja modernia tarinankerrontaa yhdistävä ”Puiden tarinoita” näyttää, että myös ihmisen ulkopuolinen maailma on kiehtova ja arvokas. Kirjasarjan yleismaailmallisuus tavoittaa lukijat läpi vuosirenkaiden. Sarjan ensimmäinen osa on keväällä 2014 ilmestynyt Puuseppä.

“Päivisin ilma kaukaisten vuorten yllä näytti pyörteilevän, aivan kuin valtavien siipien liike olisi pakottanut sen hitaasti polkemaan paikallaan. Öisin taivaankaari oli kammottavan musta ja tähdetön. Kuin tähdetkin olisivat alkaneet pelätä, että pian – hyvin pian – lohikäärmeen nälkä jälleen heräisi pitkästä unestaan.”


Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Kirjailija Iiro Küttner (kuvassa oikealla) on Jussi-palkittu elokuvakäsikirjoittaja, Aalto-yliopiston käsikirjoittamisen professori ja kolmen lapsen isä. Ville Tietäväinen (kuvassa vasemmalla) on palkittu graafikko, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jonka Sarjakuva-Finlandia voittaja Näkymättömät kädet on käännetty mm. ranskaksi ja saksaksi. Tietäväisen yhdessä Aino-tyttären kanssa kirjoitettu Vain pahaa unta oli Suomen edustaja vuoden 2014 Pohjoismaiden Neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Iiro ja Ville_1_Books North_Noora Lehtovuori_pieni

Kirjan Facebook-sivu Osta kirja