Naisen maisema

Asta Honkamaa

Naisen maisema

ISBN 978-952-67980-4-2

Sivumäärä: 42

Kirjastoluokka: 82.2

Sidosasu: Kovakantinen kirja

Julkaisupäivä: 29.1.2014

Medialle

Naisen maisema on elämänmakuinen naiseuden kuvaus. Siinä liikutaan tunneasteikon päästä päähän yhden kesän yhden vuorokauden ajassa. Teos avaa ohikulkevan näkymän siihen sisä- ja ulkopuolen häilyvään rajaan, joka piirtää ihmisen sisäisen maiseman. Lennokas teksti yhdistelee proosarunon ja beat-poljennon tyylikeinoja. Se on nykyrunoutta parhaimmillaan, muodon ja merkityksen harmoninen kokonaisuus, jonka lukija ymmärtää välittömästi.

“Löylyä heitetään samassa saunassa kuin äiti ja äidin äiti, tämän äiti. Niiden hatut laitetaan päähän, jalkaan vedetään niiden huopikkaat, maalataan huulet niiden pilaantuneella huulipunalla, ja sulkapalloa pelataan niiden hajonneilla sulkapallomailoilla.”


Asta Honkamaa

Asta Honkamaa (s.1984) on vuonna 2012 Teatterikorkeakoulusta valmistunut dramaturgi, jonka perheeseen kuuluu osa-aikakiltti mäyräkoira Doris. Näytelmäkirjailijana, näyttelijänä ja ohjaajana työskentelevän Honkamaan intohimo on viedä kirjallisuus ja teatteri sinne missä sitä ei normaalisti pääse kokemaan. Naisen maisema on Honkamaan esikoisteos.

Asta Honkamaa

Kirjan Facebook-sivu Osta kirja