Puiden tarinoita – Merenkulkija

Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Merenkulkija_etukansi – 300px

ISBN 978-952-7125-00-7

Sivumäärä: 40

Kirjastoluokka: L84.2 , L85.22

Sidosasu: Kovakantinen kirja

Julkaisupäivä: Elokuu 2015

Medialle

Joka päivä Prinssi kulkee meren rantaan ja haaveilee purjehtivansa pois. Mutta aavikon saartamassa kaupungissa ei ole yhtään laivaa eikä yhtään puuta, josta sellaisen voisi rakentaa. Prinssi päättää vaihtaa kruununsa kolmeen siemeneen, joiden sanotaan olevan peräisin itsestään Maailmanpuusta.

”Yksi puun haaroista antoi ihmisille katon pään päälle, yksi antoi tulen. Kolmas, se haara josta nämä kolme siementä olivat peräisin, auttoi ihmisen ylittämään vesiä ja asuttamaan koko maailman. Juuri tämän oksan kappaleista muodostettiin muinoin ensimmäiset veneet ja laivat, ja sen versoista olivat kasvaneet kaikki ne puut, jotka olivat omiaan laivan rakentamista varten. Sillä ne olivat puita, joita meri rakasti yhtä syvästi kuin omia aaltojaan.”

Puiden tarinoita – Merenkulkija on Iiro Küttnerin kirjoittaman ja Ville Tietäväisen kuvittaman palkitun ”Puiden tarinoita” -kirjasarjan itsenäinen kolmas osa. Se julkaistaan elokuussa 2015.


Iiro Küttner & Ville Tietäväinen

Kirjailija Iiro Küttner (kuvassa oikealla) on Jussi-palkittu elokuvakäsikirjoittaja, Aalto-yliopiston käsikirjoittamisen professori ja kolmen lapsen isä. Ville Tietäväinen (kuvassa vasemmalla) on palkittu graafikko, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jonka Sarjakuva-Finlandia voittaja Näkymättömät kädet on käännetty mm. ranskaksi ja saksaksi. Tietäväisen yhdessä Aino-tyttären kanssa kirjoitettu Vain pahaa unta oli Suomen edustaja vuoden 2014 Pohjoismaiden Neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Iiro ja Ville_1_Books North_Noora Lehtovuori_pieni

Kirjan Facebook-sivu Osta kirja